KUNSTNERE

KUNSTNERE

 

 

 

HEIM Huskoncerter 2018 / BÅRING

3. Februar 2018

Konni Kass blev født i 1991 i det fjerntliggende nordatlantiske land Færøerne og voksede op omgivet af havet og naturen, og måske endnu vigtigere; musikken, som stammede fra en lang række af færøske musikere.

 

Det var således næsten uundgåeligt, at Konni endte på jazz vokalistuddannelsen på Skurups Folkhögskola i Sverige.

I 2010 tog sangerens liv dog en tur i en helt anden retning, da hun blev optaget på Københavns Universitet for at studere medicin. Nogle år inde i sin uddannelse, tog hun en pause, og flyttede tilbage til Færøerne for at fokusere på hendes musik, hvor hun grundlagde bandet Konni Kass, med Torleik Mortensen, Knút Háberg Eysturstein og Per Ingvaldur Højgaard Petersen.

 

Konni Kass og debutudgivelsen "Haphe" tog de små øer med storm, der kulminerede med den nationale Faroese Music Award (tilsvarende til de danske DMA), hvor Konni Kass blev tildelt prisen "bedste nye navn" i marts 2017.

 

Internationalt blev det et showcase på SPOT Festival i Danmark i maj 2016, som skabte et reelt skred af interesse, som i sidste ende resulterede i en managementaftale, internationale pladekontrakter, bookingpartnerskaber i Skandinavien og GSA, globale udgivelses- og sync deals, fremtrædende festivaloptrædener på Reeperbahn Festival og Island Airwaves 2016, en nominering til Anchor Award (kurateret af Reeperbahn) og en vellykket udgivelsestur i begyndelsen af 2017 med udsolgte shows i større europæiske byer som Berlin og København.

 

Til HEIM vil Konni optræde solo, og med en sjælfuld og unik stemme skaber hun et lydunivers, der er præget af lette og fængende melodier.

 

Ekkoer fra tyske medier:

“…A debut that sets the expectations high for the future – and welcomes Konni Kass into the league of Faroese all-star artists (Eivør, Teitur, etc…)…”

Haphe album review in DPA - German Press Agency (Germany’s equivalent to the likes of Reuters)

 

“…She brings cool back to the Saxophone…”

MOPO tour preview (MOPO is one of the major tabloid newspapers in Northern Germany)

 

“Haphe picked as release of the week”

Radio Eins, influential public music station from RBB which covers Berlin, picked debut “Haphe” as their release of the week, and are in general big Konni Kass fans having also put 2 singles in rotation and hosted a full Konni Kass concert live on air from the RBB radio house

 

Vi kender Cæcilies historie. Efter som ganske ung, i starten af 80'erne, at have sunget i den prisvindende jazz-rock gruppen Frontline slog hun for alvor igennem og blev "verdensberømt" i Danmark med pop/rock gruppen OneTwo. Jazz'en har dog altid ligget hende nær, og i halvfemserne blev Cæcilie Norby, som den første europæiske kvindelige sangerinde, signet til det legendariske Blue Note label, noget der bl.a. førte til samarbejder med verdensstjerner som Chick Corea og John Scofield.

 

Cæcilie har høstet stor international anerkendelse i kraft af sin personlige og alsidige stemme, men især også fordi hun igennem sin karriere har været skelsættende og banebrydende mht. at kunne navigere på tværs af musikalske genrer, og forene dem i et helstøbt troværdigt udtryk.

 

Cæcilie vil spille flere af sangene fra sidste indspilning af ”Just the two of Us”

Udover sange af Joni Mitchell, Leonard Cohen og den store sangskriver Abbey Lincoln, spiller hun også egne værker, fra dybfølte sange som "Sad Sunday" til et arrangement for to af Lars Danielssons populære komposition, "Liberetto". Der er en dejlig variation i det valgte repertoire, og det er en fornøjelse at erfare, hvor vidt hendes musikalitet spænder. Fra det mere klassisk inspirerede "Toccata" til den groovende feel-good sang "And It's Supposed To Be Love". Fra den charmerende folkemusik ballade, "Cherry Tree" til det melodramatiske soulnummer, "Wild Juju Child", og fra den helt stille miniature, "Wondrous Story" til det spektakulære afrikanske "Wholly Earth".

 

 

 

 

 

Michael Lund er til dagligt sanger/sangskriver i bandet Chasing Grace, som siden 2011 har udgivet 3 albums, hvoraf 1 var et dobbeltalbum. Bandet har spillet en del koncerter rundt omkring i det danske og har også haft en enkelt afstikker til det tyske. Chasing Grace er blevet flittigt spillet på bla. DR P4 og P5!

I 2015 udkom det seneste album ”Poor mans dream”, som af DR P4 blev valgt til ”Ugens Album på P4”

 

I februar 2016 mistede Michael sin elskede storesøster, som døde af cancer efter et kort og intenst forløb. Der gik under en måned fra indlæggelse til død! Hun blev 55 år gammel.

 

Kort tid efter søsterens død blev Michael sygemeldt med stress. Han havde det meget svært, men gik til samtaler hos Kræftens Bekæmpelse og også hos egen læge.

Efter noget tid blev Michael enig med sig selv om, at han var nødt til at prøve at gøre noget, for at prøve at komme videre med sit liv.

 

Han besluttede sig for, at gå i gang med indspilningen af sit første solo album.

Dette var egentlig ikke noget, som før havde fyldt i hans tanker, men søsteren havde ofte stukket til ham og sagt ”hvorfor laver du ikke noget i eget navn?”.

Michael havde aldrig rigtig følt for det, men nu var det som om, at det gav god mening.

 

Alt dette har nu resulteret i det smukke album ”Sister”, som er ment som en hyldest til den afdøde søster. En hyldest til hendes kærlighed til livet og musikken. Titelnummeret er dog den eneste sang, der er direkte henvendt til søsteren.

11 sange, hvoraf de 10 er skrevet af Michael Lund og tekstforfatter Lars Thomassen, samt et Ryan Adams cover nummer, da Michael og søsteren begge er/var store Ryan Adams fans.

 

Med sig til HEIM koncert, er Michael i selskab med Morten Husted som er bla. kendt som guitarist med Helge Engelbrecht & Neighbours og Michelle Birkballe, banjospiller med punkbandet Skullclub og bassist med navne som Søren Krogh og Skagarack! Så altså en altmulig mand!

Denne aften spiller han banjo, dobro, mandolin, guitar og synger kor!

 

After Party

TheClowns laver musik, der både er iørefaldende og med kant. Det er Pop/Rock med melodien i fokus og en karakteristisk vokal, sunget af tekstforfatter og komponist Mette Kjær Østergaard-Nielsen

 

Teksterne, som både er på dansk og engelsk, tåler en nærlæsning. TheClowns har noget på hjertet. Fortællinger, drømme og refleksioner over livet i med- og modgang, er gennemgående temaer i bandets tekstunivers. (læs og lyt på www.TheClowns.dk)

 

TheClowns spillede en velbesøgt koncert til årets Kløften Festival i Haderslev, og har flere koncerter i kalenderen i 2018.

TheClowns har udgivet 5 selvfinansierede albums, alle tilgængelige på Itunes, Spotify etc. Bandet er nu i studiet, og håber i løbet af foråret 2018 at udgive albummet med arbejdstitlen ”Mistaken”

 

TheClowns er inspireret af bl.a. REM, Alanis Morissette, og Fleetwood Mac, men med tiden har TheClowns fundet sin egen lyd – som bandet glæder sig til at spille live.

 

TheClowns består af:

Mette Kjær Østergaard-Nielsen: Vokal

Henrik Fogh Jensen Trommer

Nicolai Schartau Andersen: Guitar og kor

Morten Østergaard-Nielsen: Bas

Stefan Georg Alber: lead guitar

Tidligere koncerter

HEIM Sommerkoncert 2017 / Asperup

29. Juni 2017

HEIM huskoncerter 2017 / BÅRING

2. Februar 2017, !!Udsolgt!!