OM HEIM

VORES HEIMHEIM betyder hjem på færøsk og er en musik-/kulturforening, som arrangerer huskoncerter i private hjem i Båring.


Inspirationen til HEIM er hentet fra Færøerne, hvor et lignende koncept HOYMA har kørt i nogle år. Helt kort fortalt går musikeventet ud på, at der på en aften bliver afholdt 9 huskoncerter med 3 forskellige kunstnere i 3 privat hjem i Båring. Eventet bliver årligt tilbagevendende.

Koncerterne bliver afholdt i en helt almindelig stue, dvs. som akustiske intimkoncerter uden scene, scenelys og uden brug af forstærkning. Vi vil prøve at skabe rammen for en anderledes og intens musikoplevelse, hvor distancen mellem tilskuer og kunstner minimeres, og hvor du som tilskuer bliver inddraget i musikkens univers.

Vi håber på med HEIM, at kunne præsentere flere spændende solister, bands og ensembler for et bredt publikum, samt skabe en ”scene” for lokale musikudøvere og kunstnere.

Vores mål er at sætte Fyn i fokus ved at skabe Danmarks største ”dagligstue festival” i vores lokalområde i Båring på nordvest Fyn.

Vi håber at vores arrangementer giver mulighed for at flere kan mødes og være sammen om at få en fælles oplevelse af, at vi betyder noget for hinanden, og at vi alle er med til at skabe det miljø vi lever i.


Hvem er HEIM

Vi er en lille gruppe fra Båring-Asperup-Kærby som tilsammmen udgør HEIM.

Lennart Mølgaard, Ulrik Horsmark, Jesper Gade, Finnbjørg Jacobsen


Finnbjørg Jacobsen, 44 år. Jeg bor i Båring og er initiativtageren til HEIM, og har fået ideen til HEIM fra Færøerne, hvor jeg er født og opvokset. Hele min opvækst på Færøerne har været meget præget af musik. Denne glæde jeg selv har fået, vil jeg meget gerne give videre.

Da jeg for første gang hørte om denne koncertform, hvor musikerne giver akustiske stuekoncerter i private hjem, fandt jeg kombinaitionen af musik og nærvær meget givende, og oplevede det som en intents oplevelse. På Færøerne kører et lignende koncept HOYMA, som jeg selv har haft fornøjelsen af at overvære. Efter oplevelsen med HOYMA på Færøerne, var jeg helt sikker på, at denne type koncertform skulle afprøves her i Båring / Asperup.

Jeg håber at intiativet vil blive taget godt imod. Konceptet er tilpasset så det bliver helt vores eget.


Jesper Gade, 44 år, bor i Asperup sammen med Tina og vores to drenge Daniel og Louis. Er utrolig glad for at bo i en by hvor der er så meget drøn på kultur, idrætsliv og foreningsarbejde, så da jeg første gang hørte om HEIM syntes jeg at konceptet lød fantastisk spændende.

Jeg har tidligere arrangeret mange koncerter, store som små, men kun en gang før har jeg været med til at søsætte en 100% akkustisk koncert - altså helt uden forstærkning. Den koncert havde en helt speciel atmosfære og stemningen og budskabet i musikken stod på en og samme tid knivskarpt, utroligt nærværende og intimt. Da vi efter pilotkoncerten i marts så at denne stemning også indfandt sig i Baaring var sagen klar: Vi skulle sætte  en triplekoncert i søen og gentage successen.

Til daglig er jeg selv musiker og underviser, så jeg så også en udfordring i at sidde på 'den anden side af skrivebordet' og være med til at booke musikere og trække i trådene.


Lennart Mølgaard, 54 år. Jeg er ligesom Finnbjørg og Jesper utrolig glad for at bo i Båring, og har siden vi flyttede hertil i 2006 været engageret i forskellige foreninger i byen, bl.a. som kasserer i Legepladsforeningen, medlem af Foreningen til bevarelse af en lokal skole i Båring, og ikke mindst som Oldermand i et lille håndbryggerlaug. Jeg har dog valgt nu mest at koncentrere mig om HEIM.

Da Finnbjørg begyndte at snakke om at hun godt kunne tænke sig at arrangere akustiske intimkoncerter i Båring syntes jeg det lød som en kanon god idé, og på grund af mine erfaringer fra tidligere foreningsarbejde, tilbød jeg at hjælpe til med alt det praktiske i forbindelse med oprettelse af en forening, køb af domæne, oprettelse af hjemmeside, kontakt med SKAT etc. så det blev ret naturligt rollen som Kasserer jeg tog.


Helle Skov Henriksen, info følger snart.


Astrid Porsmose-Overgaard, info følger snart.