KUNSTNERE

KUNSTNERE

HEIM huskoncerter 3. februar 2024

MIRJA KLIPPEL

Med en stor stemme, et inderligt klangunivers og en sans for at skrive sange, der forbinder dybt personlige erfaringer med billeder fra den nordiskenatur, har den finske sangskriver og sanger, Mirja Klippel, markeret sig som et særligt talent på den alternative folk-scene.


Allerede hendes debut-EP Lift Your Lion indbragte den danskbaserede musiker en Danish Music Award Folk som Årets Sangskriver. Siden har hun turneret flittigti både Europa og Nordatlanten, og har udgivet yderligere to albums. Hendes seneste album, Slow Coming Alive, fik tre nominationer på Danish Music Awards Roots i 2021.


Med sin faste medmusiker Alex Jønsson, drager hun publikum ind i et organisk og atmosfærisk
univers, hvor personlige erfaringer åbner op for psykologiske dybder, og hvor intime rum går hånd i
hånd med rå og vilde landskaber.


CITATER
"Stærk, dyb og ærlig folk/americana” GAFFA ★★★★★
“…afolkdiamondforfiligree-pop-audiophiles” – Glitterhouse (TYSKLAND)
“Itriedtofindawaytocompare hertoanotherartist,butsimplycouldn't.TherewasonlyMirja
Klippel.” – Postimees (ESTLAND)

BEINIR

Siden Beinir var lille, har han spillet guitar og sunget for alle, der ville lytte med. Med ambitionen om et liv fuld af musik flyttede han fra det trygge, velkendte Saltangará [sal-tan-garaw] til Danmark for at udleve sin drøm.

Ud fra den rejse skabte den 23-årige sanger og sangskriver singlen ‘Greener’, der handler om at kaste sig ud på ukendt terræn og omfavne forandring. Sangen rummer nogle af de overvejelser, vi som mennesker har og de usikkerheder, vi gennemgår, når vi forholder os til en ny livssituation, hvor lysten og tvivlen møder hinanden i et ukærkomment paradoks.


’Greener’ er liveindspillet i Grapehouse Studio og rummer en varm, håbefuld lyd bygget op omkring klaveret.Dette underbygger Beinirs singer-songwriter univers, der er inspireret af forgængere som Elton John, Billy Joel og Paul McCartney. At få live-følelsen ind i indspilning har været vigtigt for Beinir, der de seneste år har turneret og opvarmet for blandt andet Stine Bramsen, Jonah Blacksmith og Dopha - bare ham, hans klaver og guitar.

På livescenen giver både Gaffa og Bands of Tomorrow Beinir gode anmeldelser og med 4,5 ud af 5 stjerner får han fine ord med på vejen af Bands of Tomorrow:


“Ind på scenen, helt alene, træder færøske Beinir ind med sin guitar og begynder det, der bliver en af lørdagens allerbedste koncerter […]. Med imponerende guitarspil og en drum-pedal fyldte Beinir Skatescenen ud med sin vanvittige sangstemme og velskrevede numre.”


SIGNE SVENDSEN

Hed Hvem Vil Ikke Elskes Igen viser Signe Svendsen bedre end nogensinde før sin magiske evne til at gøre det ensomme og sårbare til noget, vi kan være fælles om, når hun dykker ned i mørket og kærlighedens vildveje med en særegen autenticitet. 

Albummet er af Politiken netop blevet kåret til et af årets 10 bedste, hvor Kim Skotte blandt andet skriver: ”…et kollektivt kvindeportræt med mange facetter fornemt og med diskret personlighed males frem i sarte farver og med stærke strøg.” 

  

Uden at lefle for nogen eller noget har Signe Svendsen skabt sin helt egen niche i dansk musik. Album for album, koncert for koncert, har hun lagt personlighed til og står tydelig som en stærk entertainer, som sangskriver og med en stemme, der rummer et insisterende nærvær og en sjælfuldhed. 

 

Til HEIM vil Signe Svendsen optræde på egen hånd, hvor hun vil drage sit publikum med fortællinger og betragtninger mellem numrene. Som sikker entertainer kan hun både spidde vores fælles virkelighed, hvor alvorlig eller komisk den så er, og røre ved hverdagens og tilværelsens trakasserier. Sangene får lov at stå enkle og intense – og vigtigst af alt er forbindelsen til publikum i centrum.

 

”Det helt særlige ved soloformatet er, at der opstår den her pagt med publikum. Vi er virkelig fælles om det, – der er kun os! Og jeg glæder mig til at spille de nye sange i de her nedbarberede versioner og give folk nogle anderledes udgaver af bagkataloget.” 

Tidligere koncerter