Tigeren larmer igen - nye brøl fra LOUD TIGER
Hun har skrevet sange for kæmpe stjerner. Været på verdensturné. Boet i London og LA i 11 år. Hendes stemme og sangskrivning er fra absolut øverste hylde, og alligevel kender du hende muligvis ikke. Men det kommer du til. Mød Viktoria Siff aka LOUD TIGER.
Alicia Keys. Macy Gray. 5 Seconds of Summer, Medina og Christopher.
Med LOUD TIGER er det nemt at name-droppe. Hun har på mange måder gjort dét, alle musikalske venner og kolleger drømmer om: Skrevet sange med de ’rigtige’, haft pladekontrakten, skaffet sig netværket, verdensturnéen, lytterne og har levet af at spise kirsebær – eller i hvert fald skrevet sange – med ’toppen af poppen’ i USA og England.
”Jeg er på mange måder en hustler og en ’all by myself-type’. Jeg startede som artist i London. men da min første udgivelse som sangskriver for en anden artist gik top 5 i UK, tog det al fokus. Jeg blev headhuntet til jobbet som vocalcoach for 5 Seconds of Summer og kom på 5-stjernet verdensturné og endte med at blive i Los Angeles, hvor jeg måtte sparke døre ind”.
Og dét gjorde hun så. Hun fik hurtigt sponsorship af Billboards nummer 1-producer, og det var ikke ualmindeligt, at en artist som Macy Gray kom forbi med whisky og joints - klar til at skrive en sang. Sammen skrev de nummeret Witness, som Loud Tiger efterfølgende sang kor på i Earth, Wind and Fire’s studie.
Nu er hun heldigvis hjemme i andedammen igen. Som artist og med nye sange, et nyt album og en forårsturné på vej, 100.000 månedlige lyttere på Spotify og et navn på nogle af de største americana-playlister på Apple Music US.
”Jeg elsker at skrive sange for andre og hjælpe dem med at fortælle deres historier. Men der er noget magisk over at få lov til at synge mine egne sange.
Swimming Upstream, første single fra kunstnerens kommende album, er et glimrende eksempel. En sang, der fortæller om at turde gå den modsatte vej end den oplagte og i øvrigt ta’ de tæsk, der følger med. Nærværende, indlevende, stærk, følsom, melankolsk og energisk. Og på ingen måde larmende. Bare inderlig og insisterende.
”Jeg skriver hvad jeg tænker og synger som jeg føler. Det er sjæleligt og nødvendigt, og jeg vil hellere sparke end tie,” fortæller Viktoria Siff, som blev sparket ud af pigekoret, fordi hun larmede lidt rigeligt … selvfølgelig.
The Mukherjee Development - din musikalske lykkepille
Skal du putte The Mukherjee Development i nogen musikalsk kasse, skal det være kassen med musikalsk klasse. De er et særligt musikalsk kollektiv, uanset om du hører bandet LIVE eller på deres album. Begge dele er muligt nu. Mød en håndfuld ambassadører for solskin og håndspillet musik.
”Et meget varmt bud på Danmarks pt bedste LIVE band” har musikmagasinet Side 33 fornyeligt skrevet om The Mukherjee Development.
Når Tom Petty møder Coldplay. Når intens og insisterende energi møder dyb balance. Når landets bedste musikere mødes, åndehullerne opstår, og tanken er fri. Dér har du The Mukherjee Development, og det kan næsten ikke betegnes nærmere end … at det bliver ikke meget bedre! Det kan du selv konstatere på bandets nye album ’Should I Dance For You?’, som allerede flyver nu. Efterfølgeren til sidste års roste album Burnin’ Time, der blev flittigt spillet på radioen og nomineret til Årets Album.
Men for bandet, der – udover dansk/amerikanske/indiske frontmand, Oscar Mukherjee, bl.a. består af sværvægtere fra Peter Sommer & Tiggerne og Jonah Blacksmith, er det den nemme to’er. For det var hele præmissen for albummet. ’Ro på’ ...
”Vi helliger processen. Vi vil skabe et sprog sammen – og sammen med vores publikum. Vi er venner, har været i branchen i mange år, alting går så stærkt, og lige her, hvor vi er, skriver vi vedkommende sange i en travl tidsalder. Sange, folk har brug for. Vi har lyst til at ruste folk til at huske at være kreative midt i et lidt for højt tempo. Vi vil skrive os ind i fællesskabet, for det er dét, det hele handler om, fortæller Oscar Mukherjee, som er ham, der skriver ordene og sangene i samarbejde med ’kollektivet’ – bandet.
Og hvis du spørger dem selv, har de ikke travlt. Det behøver de heller ikke ha’ - at dømme efter publikums reaktioner, når de besøger spillesteder i Danmark og Sverige. De holder fast i kernen, tager de skarpe sving, hvis de har lyst, vil ikke genrebestemmes, og er en slags ambassadører for solskin og musik, du ikke finder mere velspillet på den danske musikscene.
Mere om The Mukherjee Development Oscar Mukherjee er opvokset i USA og flyttede til Danmark som teenager. The Mukherjee Development omfavner hans tre forskellige kulturelle baggrunde med sange om hengivelse, identitet i det multikulturelle 21.århundrede.
The Mukherjee Development:
Oscar Mukherjee: Vokal, guitar
Jakob Holm: Guitar
Søren Bigum: Guitar/pedalsteel/keys
Henrik Poulsen: Bas
Søren Poulsen: Trommer
Ida Gard - dronningen af flabet ’StorytellerPunk’ … Ind til benet. Finurlig. Højtråbende og helt stille. Ida Gard rummer alt det, du ikke kan komme udenom. Det behøver du heller ikke. På sit nye album ’Kan du se mig nu?’, spidser hun både pennen og albuerne. Ikke mindst live.
Man kan ikke sige ’vidunderlig’ uden at sige ’underlig’, er der blevet sagt om Ida Gard. En rammende beskrivelse af en sangskriver og sangerinde, som aldrig har passet ind i andre kasser end sin egen. Og heldigvis for det. Den Gards’ke tone får nemlig helt nyt og endnu større liv på hendes nye, dansksprogede album ”Kan du se mig nu?”, som udkom 3. februar.
Anmelderne har kvitteret med talrige stjerner på en bund af rosende superlativer:
”Det er umuligt ikke at høre efter, når Ida Gard synger.”
”Ida Gards særprægede fortællestil føles skræddersyet til modersmålet.”
”Man får lyst til at høre efter. Stemmen er fejlbarlig, den er sårbar, den er menneskelig, men den kan alligevel sagtens bære de heftige omkvæd. ”
"En drøm af et album, der tager sit underfundige udgangspunkt i virkeligheden.”
”… nogle af de bedste og mest rammende numre jeg har hørt på dansk i mange år.”
”… der er sammenhæng og kraft fra start til slut, samtidig med at hvert enkelt nummer har kvaliteterne til at kunne stå helt for sig selv.”
”Gard brænder igennem…”
Ida Gard må opleves live, for her skrues der op for Storyteller-delen, når sangene præsenteres i deres rå og umiddelbare form i en intim og underholdende stemning.
Der er plads til at grine, græde og utvivlsomt til at blive overrasket.
For sådan er Gard. Oh my Gard!